Håkans Dansskola

 

Håkan Hoxell tillsammans med mig, Katrin, startade 1979 HÅKANS DANSSKOLA.

Det var mycket gammeldans på 70- och 80-talet. Många ville lära sig det men fler kom på att de även ville lära sig bugga.

Under 80-talet blev buggarna fler och fler och gammeldansarna lite färre.

1990 började vi lära ut buggen på ett helt annat sätt än tidigare. Vi följde samma mönster som Svenska Danssportförbundets utbildningar. Vid den här tiden hade vi danskurser på en mängd platser runt Stockholm. Vi har funnits i Rönninge, Tumba, Huddinge, Farsta, Handen, Hägersten, Alvik, Sundbyberg, Solna, Täby, Vallentuna, Upplands Väsby, Sollentuna, Spånga, Jakobsberg och Märsta. Säkert har jag glömt någon plats som till exempel Skärholmen som var en av våra första grupper. Annars startade allt i Hägerstensåsens medborgarhus, samma kurslokal som vi har idag. Det var en grupp med övervägande Ericsson-anställda. Håkan jobbade på Ericsson innan starten av dansskolan. 

Sedan början av 90-talet har vi haft, och har fortfarande, ett samarbete med Ericsson bland annat genom att vi har haft lunchbugg på företaget i över 30 år. 

På 80- och 90-talet hade vi även många barngrupper i bugg. Massor av barn, 7-12 år ville lära sig bugga.

Efter 90-talet, och en otrolig tid med en massa buggande, har intresset för buggen tyvärr minskat. Detta trots tv-program som Let´s dance till exempel. Intresset bland barnen är idag nästan helt borta.

Men HÅKANS DANSSKOLA dansar vidare. Buggkurserna drar fortfarande många deltagare och vi finns nu på fem olika platser.

Håkan undervisade fram till ca 2010 och vid den tiden hoppade i stället vår son Marcus in som danslärare. 

Håkan avled i januari 2021 efter en tid med cancer men Marcus och jag jobbar på.